Monday, February 13, 2017

Friday, February 10, 2017

Inspiration for knitters // Inspirasjon til de som kan strikke.

Last weekend we were cleaning out the house of my late grandparents. Not a happy job, but it hat to be done at some point. The happier part of it was that I got a lot of knitted socks and mittens. And also several rolls of fabric, that I don't have room for here in my tiny apartment.

I have not yet mastered the art of using to sticks to make intricate patterns. I like the one hook better, and I am better at it. But I thought I would show you some of the stuff I brought home, as inspiration to all the knitters out there that now what they are doing.

//

Forrige helg ryddet vi opp i huset etter bestemor og bestefar. Ikke så veldig morsomt egentlig, men noe som må gjøres. Det som er litt morsommere er at fikk med meg masse hjemmestrikkede votter og sokker. Og en god del stoff, som jeg ikke har plass til i leiligheta.

Jeg kan ikke strikke. To pinner og meg i kombinasjon lager ikke pene mønster, om det blir noe i det hele tatt. Jeg holder meg stort sett til heklenåla mi. Jeg er flink til å hekle og jeg liker det bedre. Men jeg tenkte jeg skulle vise frem noen av de tingene jeg fikk med meg hjem, som inspirasjon til de av dere der ute som kan å strikke og får til mønster.


Three pairs of ordinary mittens, in different patterns. // Tre par vanlige votter, i forskjellige mønster.





A pair of really pretty socks in a traditional pattern. // Et par pensokker med tradisjonelt mønster.



A pair of pullover mittens, that I suspect were made for a man. I love these, they make som tasks possible to do, even with mittens on, but they were not made for the smart phone era, since the thumb is still covered up. 
// 
Et par votter med fingervotter inni. Jeg mistenker at disse kanskje ble laget for en mann. Jeg syns sånne votter er supersmarte, men de er ikke helt tilpasset smarttelefonene, siden tommelen fortsatt er dekket til. 




And my favorite ones! Even though they are brown, which is not my favorite color, these mittens have Løten knitted in. Løten is where I am from. Where I was born and raised and where I plan to return to when I am done studying and have a drivers license. I am pretty sure these are the coolest mittens in Norway!
//
Og mine favoritter! Selv om de er brune og brun ikke er i nærheten av min favorittfarge er disse vottene bare best. De har Løten strikket inn i mønsteret. Og jeg er jo fra Løten. Der har jeg vokst opp og dit skal jeg igjen da jeg blir ferdig med å studere og får meg førerkort. Jeg er ganske sikker på at dette er de kuleste vottene i hele Norge! 




Wednesday, February 8, 2017

Fandom of the Month Unboxing - January Box

I have been waiting for this box for a while. It was sent two days after the Gamer Girl monthly box, and that box took seven days to arrive. On Monday this box finally arrived. A little battered and well taped. I was a bit worried, thinking that some of the content might have fallen out if the box had broken properly. But it seemed just fine once I opened it.

//

Jeg har ventet på denne boksen. den ble sendt to dager senere enn boksen fra Gamer Girl monthly, og det tok sju dager før den kom. Mens denne kom ikke før på mandag. Da boksen kom så det ut som den hadde fått litt hard medfart, den var teipet ganske godt. Jeg var litt bekymret for at noe av innholdet hadde falt ut, men det så ut til at alt var på plass.



No sign of anything missing, card and magnet in place. // Ingen tegn til at det mangler noe, både kortet og magneten er på på plass. 


It seems this months theme is Star Wars! // Det ser ut til at temaet denne måneden er Star Wars!



Inside the paper was a pouch with some droids on it! When I saw the #squad on in I realized that I might be a little older than I feel... Anyways all the rest of the goodies was in the pouch. 
// 
Pakket inn i papiret var det en pung med glidelås, et lite håndtak og droider på. Resten av godsakene gjemte seg inni. Da jeg så #squad følte jeg meg bittelitt gammel...



The first thing I pulled out of the pouch was a choker. Or a bracelet. I don't really know what it is meant to be, but you can use it both ways. 
// 
Den første tingen jeg fikk tak i var et choker-kjede. Eller et armbånd. Jeg er ikke helt sikker på hva den opprinnelige meningen var, men det kan helt klart brukes på begge måter. Ikke nødvendigvis en negativ ting. 



Next was a Jedi necklace. Which probably means that the previous item was a bracelet. Anyways it is a cute necklace. 
//
Så var det et søtt Jedi-kjede. Som sikkert betyr at det forrige var et armbånd...



A TIE Fighter ring. This is massive! And I love it. The only sad thing is that it is not adjustable. On Monday when I opened the box it didn't fit, but today I can get it on my ring finger. I really want to wear it, but I'm afraid that someone will have to cut it off at the end of the night. 
//
En TIE fighter ring. Denne er kjempesvær. Og helt fantastisk! Det eneste som er litt dumt med den er at den ikke kan justeres noe. Da jeg fikk pakken på mandag fikk jeg den ikke på meg, men i dag får jeg den på ringefingeren. Jeg har veldig lyst til å gå med denne, men er litt redd for at noen må klippe fingeren min ut av den på slutten av kvelden. 



Some Death Star earrings! Matching the Death Start necklace I got last month in the Geek Chic Monthly box! I now know what side I'll be on this 4th of may. Oh yes!
//
Siste post på lista er et par Death Star-øredobber. Som matcher det kjedet med Death Star på som jeg fikk i Geek Chic Monthly-boksen forrige måned. Gjett hvilken side jeg skal være på fjerde mai... 



This box was definitely my favorite on from Fandom of the Month so far. But before I got this box I terminated the subscription for these boxes. It is the subscription box I overall am the least satisfied with, and I had to cut one anyways, especially now that Zelda has her subscription. I will get one more before it ends, though, I and will try to watch for spoilers and maybe order a box every now and then, but the spoilers are often a bit vague. 
//
Dette har vært favorittboksen min fra Fandom of the Month. Ironisk nok avsluttet jeg abonnementet rett før jeg fikk denne boksen. Og rett etter at jeg hadde betalt for februars boks. Så det vil si at neste boks sannsynligvis blir den siste jeg får fra Fandom of the Month club. jeg avsluttet dette medlemskapet fordi dette har vært den boksen jeg jevnt over har vært minst fornøyd med, og at jeg var nødt til å kutte ut en av mine uansett, spesielt nå som Zelda har startet et abonnement også. Jeg kommer til å følge med på spoilere og kanskje bestille en boks nå og da, men spoilerne har hatt en tendens til å være litt vage, så vi får se. 

Friday, February 3, 2017

One month in // Etter en måned

I thought I'd give you a little update on my temperature project. It has been a month and 31 rows in. I have got to admit, it is kind of boring and does not have a great variation in colors. Some days I have been cheering for the temperature to get above minus so that I could get to do a row of yellow. Also at the beginning of the month, it was sooo close to getting into the dark blue, but no... I know that there will probably be another month of these three colors, so that's fine. But for the first time in a long time, I am looking forward to spring. I still think it is a fun idea, though!


Jeg tenkte jeg skulle gi dere en liten oppdatering på hvordan det går med temperaturprosjektet mitt. Hele januar er over og 31 rader er heklet. Jeg må innrømme at det er litt kjedelig at det er disse tre fargene det går i hele tiden. Enkelt ganger har jeg forsøkt å heie gradestokken til over 0, slik at jeg kunne få bruke gult på en rad, men til ingen nytte. I begynnelsen av januar var det også veldig veldig nære å komme inn på mørkeblå, men den gang ei. Jeg er innstilt på en måned til med vinter, men for første gang på ganske lenge ser jeg frem til våren. Det blir veldig morsomt å se resultatet til slutt!

Wednesday, February 1, 2017

Flink Bisk Unboxing!

I won't be writing this post in English because it is a Norwegian subscription box for Norwegian dogs, but you are still welcome to look at pictures of what was in the box. Leave a comment if you wish me to write in English next time.

//

For litt over en uke siden fikk Zelda en pakke i postkassa. Det var bare så vidt den fikk plass også. Og i dag fikk vi endelig tatt noen bilder av en unboxing. Det har vært litt travelt i det siste, og jeg ville at hun skulle være med på å åpne sin egen pakke og se på alt hun har fått. Vi hadde en liten tyvstart da jeg innså at det var godbiter der som var perfekte til Agilitytrening, men ellers...


Så vi måtte ha en liten photoshoot da. Dette fordi Zelda skal legge ut et bilde på sin instragram med #flinkbisk for å delta i en konkurranse om å vinne mer godteri. 




Det er noe i den boksen som lukter godt i hvertfall. 


Hvor skal vi begynne?



Med andesnacksen selvfølgelig. Det er denne vi allerede har åpnet og brukt som motivasjon til første turen over mønet på agilitytreninga. En kjempehit!



Men denne lukter jo ikke godt?
Jeg pakket alt ut ordentlig etter at vi tok bildene og har allerede ristet tigeren ganske hardt og kastet den i veggen, så jeg tror vi har en vinner her også. Zelda har vært veldig picky på leker i mange år nå, men etter hun fikk en kanin fra Ikea har det vist seg at det kan hende det bare har vært jeg som har kjøpt feil type leke. 



Når skal du putte noe i den? 
Denne har vi prøvd med andesnacks i og hun har ikke sluttet tigge siden hun fikk ut alle godbitene. Og så syns jeg fargen passer oss midt i blinken da, uten at jeg vet hva Zelda syns om akkurat det. 


Jammen kom igjen da. Jeg kan ikke åpne pakningen selv!



Godkjent! 
Denne pinnen gikk rett ned, så det er litt trist at det bare er tre pinner i en pakke. 


Nå har jeg fått nok av at du bare gir meg pakninger, så nå skal jeg jammen meg prøve å åpne den selv, teite menneske. 
Dette er det eneste godteriet vi ikke har prøvd enda. Det er rett og slett tørrfisk. Hun har fått tørrfisk før og blirr dårlig i magen, men i denne posen er det mindre biter, så det kan hende det går bedre. Jeg skal i hvertfall være hjemme en stund etter at hun har fått prøve en, sånn for å se. Ellers har vi noen hunder i omgangskretsen som kanskje er villige mottakere. 


Siste ting i boksen var denne skinnrullen av okse. Jeg ble veldig glad for at det ikke var noe i boksen som inneholder svin, ettersom Zelda ikke tåler det. Så her har vi nok ukas lørdagsgodt tenker jeg. Jeg fikk sneket meg til å ta dette bildet mens Zelda var opptatt med å spise tyggepinne.

Jeg har bestemt at Zelda skal få fortsette å abonnere på denne boksen. Med de lekene som var med er det mer enn verdt og denne første boksen fikk vi for bare 99 kroner. Så dere kan se frem til en ny Flink Bisk unboxing i midten av februar ca!