Saturday, January 28, 2017

Gamer Girl Monthly Unboxing - January Box

Already another unboxing, but this time of a subscription box I haven't shown you yet. I think this might even be my favourite of the three. This is the third box I have gotten from Gamer Girl Monthly. They also have a great shop where you can buy stuff from previous boxes. That's how I became the proud owner of Companion Cube earrings!

//

Tid for enda en unboxing, men denne gangen av en boks jeg ikke har vist frem før. Jeg tror kanskje dette er favoritten min av de tre forskjellige jeg abonnerer på. Dette er den tredje boksen jeg har fått fra Gamer Girl Monthly, og for mer virker det som om tingene de sender ut treffer meg bedre enn de fra de andre boksene. De har også en nettbutikk der du kan bestille ting fra de forrige boksene, som er hvordan jeg ble den stolte eier av Companion Cube-øredobber!



The box is not too exciting from the outside, I think they use the same design every time. Except for last time when the package was a shiny red bubble envelope, to make room for the Guitar Hero scarf I've never shown you. But I actually wear that scarf, it is super warm, and no one knows what kind of scarf it is without asking or looking very, very closely. But that is a sidetrack, sorry!
//
Boksen er ikke så spennende, jeg tror de bruker samme design hver gang. Bortsett fra forrige gang da det var en blank rød boblekonvolutt. Det var for å få plass til Guitar Hero-skjerfet, som jeg jo aldri har vist dere, men som er kjempevarmt og godt. Og så kan man liksom bruke det uten at noen vet hva det er med mindre man ser veldig nøye eller spør da. Men det var en liten digresjon...


First impression. This month theme is Quest. // Førsteinntrykket. Temaet denne måneden er "quest."



A drawstring pouch with the Umbrella corporation, from Resident Evil, logo on it. 
// 
En silkepung med logoen til the Umbrella Corporation fra Resident Evil-spillene. 



Under the pouch there were more! // Og under pungen var det mer!



A little notebook with lines, bookmark and an elastic band to keep is closed. I LOVE this! And a super cool fridge magnet that went straight to the fridge!
 //
 En liten notisbok med bokmerketråd og strikk for å holde den igjen. Jeg elsker denne! Og en kjempekul kjøleskapsmagnet som gikk rett opp på kjøleskapet!



Finally some dangly earrings! I haven't played Skyrim yet, but I have it on Steam. The reason I haven't started is because I know myself well enough to know that it would take a lot of valuable time from my schoolwork. I am hoping to spend the summer playing it, and now I have another reason to do so! 
// 
Endelig noen dingle-øredobber! Jeg har ikke spil Skyrim enda, men det er bare fordi jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at om jeg begynner så kommer jeg ikke til å klare å slutte. Det ligger klart på Steamkontoen min, og jeg håper på å få begynt til sommeren da jeg har litt fritid. Og nå har jeg enda en grunn til å komme i gang. 



A necklace with the Umbrella corps. logo. I really like the simplicity of this, but I have not played the games in this series. They are not really my type of games, I think. I don't like getting scared. Maybe I'll give it a try though. They wouldn't have  made that many games in the series if they weren't good. 
//
En kjede med Umbrella corps. logoen. Jeg liker enkeltheten, men jeg har ikke spilt noen av spillene i serien. Jeg tror ikke de er helt min type spill, jeg liker ikke å bli skremt og slik. Kanskje jeg burde prøve en gang uansett. De hadde ikke kommet med så mange spill i en serie om de hadde vært dårlige.



They always include a button and this is also the Umbrella corps. logo. That makes three objects with this logo in one box, including the pouch. I think maybe they should have been more creative. But the button is not really that important for me. 
//
Det er alltid med en button i disse pakkene. Denne har også Umbrella corps. logoen på seg. Så med pungen blir det tre ting med den logoen på i denne pakken. Syns kanskje de kunne ha vært litt mer kreative, men den buttonen er ikke så aktuell for meg uansett. Er en del år siden jeg hadde en veske med masse buttons på. 


A Zelda heart ring. You can imagine my face when I saw this, considering the name of my dog. It is not to flashy and in silver, which is my favourite when it comes to rings. Definetly somehing I would wear. And really hard to take a good photo of. 
//
En Zelda hjertering! Om du har fått med deg hva hunden min heter, så burde det være lett å se for seg ansiktet mitt da jeg så denne. Den er ganske enkel og i sølv, og det er min generelle stil når det kommer til ringer. Det var også ganske vanskelig å ta et bra bilde av den. 




Good loot this month! // Bra fangst denne måneden!



Bonus pic of my Companion Cube earrings!




Wednesday, January 25, 2017

Geek Chic Monthly Unboxing - January Box

I haven't gotten to blog as much as I wanted the past weeks. I took on a dog for a week, to earn some money, but it was a far more demanding dog than I was prepared to deal with, or that I was even informed of, so I just haven't found the time. I have some plans for posts, but it will all have to wait until next week, as I am going away for the weekend. The plans include to show off the crochet projects I'm working on at the moment and unboxing of both a doggy box for Zelda and the box from Gamer Girl monthly that I received today!

//

Jeg har ikke fått blogget så mye som jeg hadde tenkt de siste ukene. Jeg tok på meg å passe en hund for å tjene litt ekstra penger, men den hunden jeg har passet var langt mer krevende enn det eieren hadde gitt inntrykk av og som jeg derfor ikke var forberedt på. Jeg har noen planer for kommende poster, mer det må vente til neste uke, ettersom jeg faktisk skal bort i helga. Planene inkluderer de hekleprosjektene jeg holder på med for tiden og unboxing av en Flink Bisk pakke til Zelda og den pakken jeg fikk i posten i dag, fra Gamer Girl Monthly.




To the actual unboxing!
As I said at the end of the last unboxing of Geek Chic Monthly, this months theme is Supernatural!



First impression. // Førsteinntrykket.



Under the card there was not just a package this time but also a candle! // Under kortet var det ikke bare en pakke denne gangen, men også et lite lys. 



Inside the wrapping a cute little draw pouch appeared. // På innsiden av innpakningen var det en søt liten pung. 



Another smaller pouch! // En enda mindre pung!



In the pouch I found stud earrings with "Saving people. Hunting things, The Family Business." 
//
 I den lille pungen var det øredobber med "Saving people. Hunting things, The Family Business" på. 



Next jewellery in the large pouch was a charm necklace. An angel win and the impala first, second I'm guessing a little jar of salt, and last a pentagram and the colt. If I am to wear this I will probably remove at least the little jar, but maybe also the wing and the Impala. The jar is a little to big for me, and the rest of the charms don't get to shine with it in the way. 
//
Neste smykke fra den store pungen er et kjede. En englevinge og Impalaen de kjører først, i midten er det jeg gjetter er en liten krukke med salt, og så et pentagram med colten til slutt. Om jeg skal bruke det noen gang kommer jeg antageligvis til å ta bort krukka og sannsynligvis også vingen og bilen. Jeg syns krukka er litt stor og de andre tingene ikke kommer til sin rett. 



A magnetic cassette bookmark. // Et magnetisk bokmerke som ser ut som en kassett. 



The last thing in the pouch was a bracelet of the Impala licence plate. This was actually sort of broken when I got, but I managed to squeeze the rings back together. Just a little note. I do quite like the bracelet. 
//
Det siste i pungen var et armbånd med bilskiltet til Impalaen. Det var litt ødelagt da jeg fikk det, men jeg fikk klemt sammen de to ringene igjen, bare en liten notis. Jeg liker det!



The candle opened. I can't really identify the scent, but it smells sort of Christmassy to me. I might have to wait almost a year before I light it, just for that. (I'm not a fan of Christmas stuff out of season.)
//
Sånn ser lyset ut. Jeg klarer ikke helt å finne ut hva det lukter, men det er en ganske julete lukt. Så det kan hende jeg må vente nesten et år før jeg tenner på det, ettersom jeg ikke er så glad i jula, og i hvertfall ikke når det ikke er desember. 



And last a picture of it all. // Og så et bilde av alt til slutt.


All in all I am quite happy with this box. Next months theme is Gotham City Sirens, which not necessarily is my cup of tea, but I am still looking forward to it. 
//
Jeg er ganske fornøyd med denne boksen. Neste måned er temaet Gotham City Siren, noe som ikke er helt opp min gate, men det blir fortsatt spennende!





Thursday, January 12, 2017

Fandom of the Month Unboxing - December Box

As I mentioned I got two boxes this week. So it is time for another unboxing post. This time it is the Fandom of the Month box from December. The theme is Beauty and the Beast.


//

Som jeg nevnte fikk jeg to bokser den uka her, så da kommer det en unboxingpost til med en gang. Denne gangen er det Fandom of the Months desemberboks. Temaet er Skjønnheten og udyret.





First impressions. // Førsteintrykket.


 And a fridge magnet.  // Og en kjøleskapsmagnet.


The rest of the goodies come in a cute little pouch. // Resten av godsakene kommer i en liten pung. 


First a pair of rose stud earrings. // Først roseøredobber. 


A book ring! // En bokring! 


A gold bracelet with the different characters that come to life in the castle. // Et gullarmbånd med de tingene som kommer til liv på slottet. 




A pocket watch necklace. The lid says "Tales as old as time." The chain has a tiny mirror and to plastic gems in blue and yellow on it. 
//
Et lommeurkjede. På lokket står det "Tales as old as time." På lenken er henger det et lite speil og to plastperler i gult og blått. 


With the lid open. // Med lokket åpent. 


I am not as happy with this one as I am with the last unboxing I did. I feel that the book ring and the rose earrings are kind of generic, and could fit other things as well. And that the theme of Beauty and the Beast is kind of narrow, I had to look it up to get what the theme was supposed to be, and I guess I'm not that big a fan of this particular Disney movie.The bracelet is super cute though. And the pocket watch is a great idea, but not really for me. I also wish that they would include a list of the content. 

//

Jeg er ikke så fornøyd med denne boksen som den forrige. Jeg syns at ringen og øredobbene var veldig generelle og kunne ha passet i andre settinger også. Syns temaet var veldig smalt og, for jeg måtte google det for å skjønne hva det skulle være. Jeg er nok ikke så stor fan av akkurat Skjønnheten og udyret. Armbåndet er dog kjempesøtt, og lommeuret et veldig god ide, men jeg kommer nok ikke til å bruke det. Og så skulle jeg ønske de sendte med en liste over innholdet.



Tuesday, January 10, 2017

Geek Chic Monthly Unboxing - December Box

Some time ago, I think in November, I came over the concept of subscription boxes. I fell in love with three different ones and decided to try them out. I shouldn't have considering my current financial situation. But hey, I need something to look forward to. I need to stop at least one of them, but I'm giving them all a good chance to impress me first.

This week I actually got two boxes, this was the first one. It is the December box from Geek Chic Monthly, but shipping from the USA to Norway makes it an early January box for me. The box is so cool!

//

For en stund siden, jeg tror kanskje det var i november, så kom jeg over noe som kalles subscriptions boxes på engelsk. På norsk blir det vel noe sånt som abonnementspakker eller noe, men det blir jo bare rart. Uansett bestemte jeg meg for å teste tre. Jeg burde jo selvfølgelig ikke ha gjort det, med tanke på pengesituasjonen mi om dagen, men jeg fant ut at jeg må få unne meg noe å glede meg til. Jeg er nødt til å si opp minst en, men har bestemt meg for å gi alle en skikkelig sjanse først.

Denne uken fikk jeg faktisk to bokser. Det er egentlig desemberbokser, men de blir jo sendt fra USA, så det blir tidlig januarbokser i stedet. Denne boksen er fra Geek Chic Monthly.


The open box first view. The card details the contents of the box on the back. 
//
Første møte med innholdet. Kortet har listen med det du får i pakken på baksiden.




Droid hair ties! // Droidehårstrikker!



Adjustable bracelet with Han and Leia silhouettes. The smaller circles says "I Love you" and "I know." And the last one says "Star Wars." I have this strange addiction to wearing bracelets, and it will be good to have a new one to change to. 
// 
Armbånd med Han og Leia-siluetter. På de små runde delene står det "I Love you" og "I Know." På den siste står det "Star Wars." Jeg har en merkelig avhengighet av å ha på armbånd, så det blir bra å ha et ekstra å bytte med. 



New Republic ring! 
I don't wear a lot of rings, and when I do they are usually a lot smaller than this one.
//
Jeg bruker ikke ringer så mye, og når jeg først gjør det er de som regel en del mindre enn denne. 


Darth Vader and Storm Trooper stud earrings! I love mismatched earrings, I usually wear to different ones anyway. The only drawback is that I don't usually wear stud earrings. I'll try to make and exception for these though. 
// 
Darth Vader og Storm Trooper øredobber! Jeg pleier å bruke to forskjellige øredobber bra før, det eneste "problemet" er at jeg pleier å bruke dingleøredobber... Men det spørs om jeg må gjøre et unntak for disse. 


Death star necklace! 
This is just so cool, and I can actually see myself wearing this. You know, to impress nerdy guys...
//
Jeg syns dette kjedet var skikkelig kult, og jeg ser faktisk for meg at jeg kommer til å bruke det. for å imponere nerdete gutter og sånt...


The back of the card. // Baksiden av kortet.


Over all I'm very happy with this box. The only thing I probably won't be using is the ring. But the rest of the items are really cool. This box is definitely still in the running. And I think next months theme is Supernatural!

//

Jeg er kjempefornøyd med denne boksen. Det eneste jeg nok ikke kommer til å bruke er ringen. Men resten av tingene er kjempekule, så denne boksen er helt klart fortsatt med i konkurransen. Og jeg tror tema for neste måned er Supernatural!

Sunday, January 8, 2017

New Years Resolutions // Nyttårsforsetter

I'm not really big on the New Years resolution-thing. I don't really see why I have to start something new at the exact date of everyone else, and that it has to be the 1st of January. But well, I have a few this year anyways. Here is my list, and progress, since we are already the 8th of January.

1. Walk 10 000 steps a day. This should not be a problem, since Zelda need her walks every day. Still, it has had a rough start, since I've started the year being ill. But as soon as I stop coughing every hundred metres I'll get it going. I have this neat app on my phone that track steps for me. It's nice, since I always have it with me anyways, and am still playing Pokemon Go.

2. Find a short morning workout routine. I am alway very tired when I wake up, and I have this theory that if I can start the day with a little workout routine I might get more energy. I haven't gotten to this yet either, because of being ill, but I am both grudging and looking forward to getting started with this.

3. Geocache more. Moving to Hamar was a stupid move, Geocache-wise. I had already found most of the caches around here, and so I don't get to do it as much as I did in Oslo. But I have decided that I am allowed to go caching, even for just one. After all, I will be going to Oslo up to three times a week, so I have the opportunity to do so. I just used to plan for whole days of caching.

4. Do a temperature project. Ok, so you might need some explanation. I got the idea from Lion Brand. They suggest a blanket, but that would be to much work for me, since I do have studies. And it would be a bit pricey. I decided to do more of a scarf-like project. I probably won't wear the finished project, since it would be too colourful for me. I just like the idea for some reason. I've made a colour scale and everything, and I already have seven rows.

5. Step up my Duolingo game. I've been using Duolingo for many years. Mostly for learning German since I didn't get to learn it in school. Last year I started up with some other languages as well, and right now I'm doing French, Spanish and Irish. I also do Swedish and Danish even though they are both neighbouring languages and countries to Norway. I just want to get a better feel of the languages. French and Spanish I started as a gateway to latin. How that will pan out I really don't know, but I love learning languages. Irish is just a curiosity thing. I have a BA of comparing Celtic and Old Norse culture, with major in Old Norse, and I just wanted to see what Irish was like. Anyways, a daily routine will be put in place. And it is a great thing for me to do on the train ride home from Oslo.

6. Start saving more money. I found this saving challenge where you save 1 dollar in week one and keep adding one for every week. The end is almost 1400 dollars. I've converted it to Norwegian crowns, by adding a zero. And also found a sheet that makes it easier to keep track. What I'll use the money for? Probably leaving the country to go Geocaching. I am dreaming of the oldest cache in Europe...

And I think that was it. For now.

My step counter app. // Skrittellerappen min.

Colour scale for temperature project. I have no hope of putting the two outer colours to use, but I liked the symmetry. // Fargeskala til temperaturprosjektet mitt. Jeg håper ikke jeg får bruk for de to ytterste, men jeg ville bare ha de med for symmetriens skyld.

Progress so far. // Fremgang så langt. 


Jeg er ikke så stor på nyttårsforsetter. Har aldri sett meningen med å måtte starte noe nytt samtidig med alle andre og akkurat den første januar. Men jeg har klart å lage noen allikevel da. Så en liten liste og rapport på fremgang hittil.

1. Gå 10 000 skritt om dagen. Denne burde ikke være noe problem, med tanke på at Zelda trenger turer flere ganger om dagen, hver dag. Men allikevel har jeg ikke kommet så langt med dette hittil i år, siden jeg startet året med å være dårlig. Den dagen jeg klarer å gå hundre meter uten å hoste skal jeg også klare å komme i mål med dette. Jeg bruker en app på telefonen til å holde orden på det for meg, siden jeg har med meg den over alt uansett. Og fordi jeg fortsatt spiller Pokemon Go da. 

2. Finne en kort morgentreningsrutine. Jeg er så trøtt om morgenen, og bruker så lang tid på å våkne. Jeg har et håp om at en kort treningsrutine om morgene kan får opp energien. Jeg har ikke kommet i gang med denne heller, men jeg både gleder og gruer meg til å sette i gang med det. 

3. Geocache mer. Det å flytte til Hamar var skikkelig dumt for meg som geocacher, ettersom jeg allerede har tatt mesteparten av cachene i området her. Jeg får heller ikke beveget meg så mye rundt som i Oslo, så jeg får ikke cachet i det hele tatt egentlig. Men jeg har nå gitt jeg lov til å ta en cache mens jeg først er i Oslo, noe jeg jo kommer til å være opp til tre ganger i uka. Og selv om noe at det liker best med geocaching er planlegging av ruter, er det bedre med en geocache enn ingen. 

4. Gjøre et slags temperaturprosjekt. Jeg fikk ideen fra Lion Brand.  De foreslår et teppe, men det syns jeg blir for mye jobb, i tillegg til studiene, liksom. Så jeg bestemte meg for noe som nok kommer til å ende mer som et skjerf. Jeg har laget fargeskjema og leser av temperatur rundt klokka 7 om kvelden. Jeg vet ikke om jeg kommer til å bruke et skjer med så mye farge, men jeg liker ideen, og det blir spennende å se resultatet. 

5. Bruke mer tid på Duolingo, lære mer. Jeg har brukt Duolingo i flere år, og det begynte med tysk. Men nå har jeg lagt til fransk, spansk, irsk og svensk og dansk. De to siste er mest for å få mer følelse med nabospråkene, for selv om jeg i det store og det hele skjønner hva de sier og skriver har jeg ikke muligheten til å skrive de selv. Fransk og spansk la jeg til for å komme litt inn i retning latin. Vi får se hvordan det går, men det er uansett gøy å lære nye språk. Irsk ble med bare fordi jeg er nysgjerrig. Jeg har en bachelorgrad i norrøne og keltiske studier, men jeg har min fordypning i norrønt. Så jeg ville bare se hvordan keltisk språk så ut. Uansett skal jeg fremover bruke mer tid på å lære meg alle disse språkene samtidig. Jeg tror det kan være en grei aktivitet på toget hjem fra Oslo.

6. Bli flinkere til å spare. Jeg kom over en spareutfordring, der man sparer 1 dollar i uke en og legger på en dollar hver uke. Resultatet på slutten av året blir nærmere 1400 dollar. Jeg gjorde om til norske kroner ved å legge på en null, så håpet er å spare 14 000 kroner i år. Jeg fant et skjema som gjør det lettere å holde oversikt over hvor mye man har spart. Det er ikke sikkert det blir så lett, men jeg skal i hvertfall prøve. Jeg har ingen spesifikke planer for pengene, men jeg drømmer om å finne den eldste geocachen i Europa...

Så det var det, for nå.


Wednesday, January 4, 2017

Christmas Cards // Julekort

Just to get Christmas out of the way as soon as possible I'll start off with my Christmas cards! You better bookmark the idea for next December, because they are super fun and super easy. All were made from free patterns and with yarn scraps, so the only cost is glue and card stock. I myself treated myself to a glue gun right before Christmas, and this was my first project to be glued.

Link to Ravelry project that contains larger photos and further links to patterns. For some of them you might have to be a member to access, but as I said, they are all free, and what kind of yarnie is not a member?

//

Bare for å bli ferdig med jula så fort som mulig, begynner vi med julekortene mine! Så det er bare å lage seg et bokmerke til neste jul. Disse var kjempeenkle og morsomme å lage og alle mønstrene jeg brukte er gratis, men på engelsk. De bruker ikke mye garn, så det er ypperlig mulighet til å bli kvitt noen rester. Før jul unnet jeg meg selv en limpistol og dette var første prosjekt jeg limte med den.

Link til Ravelry-prosjektet mitt. Der er det større bilder og linker til mønstre som er brukt. Det er mulig man må være medlem på Ravelry for å få tilgang på mønstrene, men det er gratis og mønstrene er som sagt også gratis. Og hva slags garnoholiker er ikke medlem der fra før?


My pretty, pretty glue gun! // Min pene, pene limpistol!


I went with black, white and brown card stock for these cards, as I thought the motifs should play the main part. I got them on ebay, but a craft store should have them. Colour is up to you! 
// 
Jeg gikk for svarte, hvite og brune kort, ettersom jeg ville at motivene skulle ha hovedrollen. Jeg kjøpte de på ebay, men en hobbybutikk burde vel ha slikt. Fargene er opp til deg!


I didn't have time to make to many. I made more than these six, but the others were duplicates. Next Christmas I will come up with some more options and ideas. 
// 
Jeg hadde ikke tid til å lage så mange som jeg hadde lyst til. Jeg lagde flere enn seks, men flere av dem var like. Neste jul skal jeg forhåpentligvis finne på enda flere ideer. 






Monday, January 2, 2017

Happy New Year!

Happy New Year everyone! I'm sorry for the two-month break. I really thought I'd have the time to make a post every now and then, but exams and Christmas broke my flow. After my last exam, I had a week to buy all the Christmas presents and to get them out to their lucky recipients. After Christmas, I had my brothers birthday, a dinner with family and a meeting with friends. Then I got sick and binge-watched Greys Anatomy. On New Year's Eve, I slowly lost my voice, so I'm now a mute. With fever. And a dog in heat, but I guess that is a different story.

But hopefully, the next week will be filled with the things I missed before Christmas. I'll limit the actual Christmas-related posts to one since Christmas is over and everything, but I just want to show something off. My next semester does not start until the 17th of January, so anything up to that I'll reckon as a sort of limbo for new year-related posts. Probably. Maybe.

//

Godt nytt år alle sammen! Jeg beklager at det ble en pause på to måneder mellom postene. Jeg trodde jeg kom til å ha tid til å skrive litt innimellom, men jul og eksamener tok overhånd. Etter siste eksamen hadde jeg en uke på å handle inn julegaver og få sendt de ut igjen til mottakerne. Etter julaften var jeg i min brors bursdag, middag med familie og en liten sammenkomst med venner. Så ble jeg dårlig og har siden sett alt for mye Greys Anatomy. På nyttårsaften begynte stemmen å ryke, og nå er jeg stum. Og har feber. Og bikkja mi har løpetid, men det er kanskje ikke relevant.

Forhåpentligvis kommer jeg til å klare å lage noen poster den kommende uken, for å gjøre opp for tingene jeg ikke fikk postet før jul. Jeg skal begrense faktisk julerelaterte poster til én, fordi jula er over, men jeg har noe jeg vil vise frem. Neste semester starter ikke før den 17. januar, så frem til da er jeg i et slags limbo, der nyttårsrelaterte poster jeg ok. Kanskje.